Annoncør betalt indhold

Findes den ægte kærlighed online?

Er du også træt af at jagte kærligheden i nattelivet, i foreningslivet eller på arbejdspladsen, er det nærliggende at kaste sig ud i netdating, men findes der ægte kærlighed på nettet, eller er der fyldt med ”fakes” og overfladiske bekendtskaber?

Findes den ægte kærlighed online?

Denne artikel er sponsoreret af Scor.dk

Det spørgsmål fylder mere og mere i takt med vi udvikler en digital identitet med vores færden på medier som Facebook, Instagram og andre digitale platforme.

Alt kan snart findes online og flere og flere kaster sig ud i online dating, som på mange måder kan virke mere bekvem og ligetil, frem for at skulle ud i den virkelige verden og flirte og score, og ikke mindst risikere at skulle se afvisningen i øjnene.

Kærlighed i en digital æra

Motiverne for at downloade en dating-app til sin telefon kan være mange; nysgerrighed, jagten på den sidste kæreste eller bare en ven med fordele, og internettet har ikke bare revolutioneret vores måde at opbygge relationer på, det har også ændret spillets regler for romantik og kærlighed. Med sociale medier, dating apps og websites er vi nu i stand til at finde en partner mens vi sidder trygt hjemme i sofaen eller bag skrivebordet. Den digitale udvikling har udvidet vores muligheder og gjort kærligheden mere tilgængelig end nogensinde. Udviklingen giver mulighed for at skabe forbindelser hjemmefra og udvikle dem online over tid, inden man mødes i den virkelige verden og ser, om følelserne rent faktisk også følger med ud i det fysisk møde.

01

Let's go!

1) Opret en profil
2) Find den partner du leder efter
3) Forelsk dig eller find en uforpligtende date

 Men er det virkelig så nemt? Ikke altid, for der er faldgrube ved at finde en partner online.

Mange datingprofiler er overfladiske eller bygger overvejende på det visuelle indtryk, og med et swipe til siden er mennesket i den anden ende reduceret til en i rækken, som når man står i sit lokale supermarked og vrager den modne banan.

På den anden side kan interessen fra en anden, lidt for lækker profil også dække over catfishing, hvor en person med onde hensigter, skaber en falsk identitet, med henblik på at skaffe sig personlige oplysninger om, eller i bedste fald bare gøre grin med andre.Det ændrer dog ikke ved at populariteten af onlinedating apps er eksploderet i de seneste år.

 

Online dating åbner døren for et helt nyt univers, men det er ikke uden udfordringer. En af disse udfordringer er, at en forelskelse på nettet kan udfordre vores evne til at opbygge ægte tillid og intimitet. Når en kontakt til en partner primært eksisterer i den digitale verden, kan det være vanskeligt at opnå den samme dybe følelsesmæssige nærhed, som vi ville få i en fysisk relation. Online forelskelse kan også føre til at vi skaber en digital identitet, hvor vi viser vores bedste sider og skjuler vores sårbarheder, hvilket kan gøre det vanskeligt at kende den virkelige person bag skærmen.

En anden udfordring kan være, at man har forskellige forudsætninger for valg af lige netop den platform, man bruger til at søge efter en partner. Hvis kontakten feks opstår på et erotisk datingsite, så vil den ene part måske antage det kun drejer sig om et seksuelt forhold, for kan man finde andet på et voksendatingsite? For den anden part kan det være vigtigt i et forhold, at man passer sammen seksuelt, og derfor benytter man netop et erotisk datingsite til at finde en kæreste. Omvendt kan man tro, at en partner man finder på et mainstream datingsite kun leder efter en kæreste, og man kan derfor blive overrasket over der kommer seksuelle tilbud i indbakken. Derfor er det vigtigt man fra start får givet udtryk for hvad man leder efter, uanset om det er på Dating eller Scor.dk.

Når den virtuelle verden møder den virkelige

Hvis en interesse er startet på nettet og pludselig udvikler sig til møder i den virkelige verden, så kan der blive en udfordring i overgangen fra den digitale kontakt til det fysiske møde. Denne overgang kan være både spændende og skræmmende på samme tid. Vi har måske allerede opbygget en stærk forbindelse gennem online samtaler, men nu kommer tiden så, hvor vi skal se, om den samme gnist kan oversættes til den fysiske verden. Ærlighed i den hidtidige kommunikation er her et vigtigt punkt, når parterne skal mødes fysisk, da man ikke kan undgå, at der allerede er skabt nogle forventninger til den anden part. Man skal dog også være opmærksom på, om man har realistiske forventninger, idet et fysiske møde kan være anderledes end det man har sat næsen op efter, eftersom kommunikationen primært har været skriftlig. Derfor må man nok indstille sig på, at der kan være en forskel på ens forventninger og virkeligheden. Spørgsmålet er hvor meget virkeligheden må afvige, før man ikke længere har interesse for den anden person.

06

 

Tre key-takeaways

Baseret på ovenstående overvejelser kommer der her tre gode råd til dig der har valgt at søge efter en partner på nettet.

1.    Overvej nøje hvilken dating platform du vælger og hvorfor

Uanset om du vælger en erotisk eller mere mainstream datingplatform, så er det vigtigt at du i din profil får givet udtryk for, hvad det er du søger og om du eventuelt søger flere ting, f.eks. både en kæreste men også et uforpligtende forhold

 

2.    Kommunikation er nøglen

Vær åben og ærlig i din kommunikation med dem du indleder en samtale med. Del dine tanker, følelser og forventninger med den anden part. Jo mere I kommunikerer, desto bedre kan I forstå hinanden. Benyt et datingsite der anvender ID-validering og suppler eventuelt med telefonsamtaler eller videoopkald for at sikre dig, at vedkommende i den anden ende er, hvem de siger de er.

 

3.    Opbyg tillid og vær ægte
Tillid er afgørende for ethvert forhold, så hvis du har en plan om at din online kontakt skal udvikle sig til en kæreste eller et uforpligtende forhold, så vær ærlig omkring det, samt hvem du er, og forvent det samme fra den anden part. Undgå at skjule sandheder eller skabe en falsk præsentation af dig selv. Du skal naturligvis ikke fortælle alt om dig selv ved første kontakt. Men skal kontakten føre til noget mere seriøst over tid, så er ærlighed grundlaget for at det også kan føre til noget i den virkelige verden.

03

Så, kan man forelske sig over nettet?

Ja, det er muligt at finde en at blive forelsket i over nettet, både hvis du søger sjov og ballade i en kortere og mere uforpligtende relation men også noget der potentielt kan føre til længerevarende ægte kærlighed. Ægte kærlighed er ikke begrænset til den virkelige verden og er man seriøs og ærlig med sin datingprofil kan det snildt føre til en dybere forbindelse.
Ligesom i den virkelige verden kræver det sund fornuft, mod og tillid fra begge parter at opnå succes med online dating og hvis du har lyst til at give det et skud og udforske mulighederne for at finde en partner i et sikkert online rum, så hop ind og opret en profil med det samme.

Læs mere her

Alle produktnavne, logoer og mærker tilhører deres respektive ejere. Resten tilhører Tilbudsugen.dk.
Vi er ikke ansvarlige for fejl i stavning, priser, gyldighed af tilbud og/eller grafik i tilbudsaviser, eller for onlinetilbud eller andre tilbud/andet indhold, som vi tilbyder links til. Vi tager forbehold for eventuelle tastefejl i priser og gyldighedsperioder.
Det er altid den pris og gyldighedsperiode, der er angivet i avisen, som er gældende.© 2023 Tilbudsugen.dk - Alle rettigheder forbeholdes.
Din indkøbsliste

Du skal være logget ind for at bruge indkøbslisten

Med indkøbslisten kan du let planlægge dit indkøb og dele din indkøbsliste med andre.

Login